Op je gezondheid, pa

Voor altijd vaderdag

Wat ook opvalt bij de ingestuurde foto’s aan de Website van HANK naar aanleiding van Vaderdag: diverse vaders dragen heel fijne snorren. De een nog groter en borsteliger dan de andere.

Willem junior en Willem senior, foto Willem

Ik weet niet beter dan dat mijn pa een snor droeg, hoewel ik nu pas zie dat hij in mijn geboortejaar nog gewoon ‘glad’ was. Maar toen hij eenmaal aan het laten staan van zijn gezichtsbeharing begon, was er ook geen meer houden aan. Ik heb zelfs foto’s voorbij zien komen dat mijn ouwe heer nog een baard had. Niet zo’n kleintje ook. De hipsters van nu zijn er niets bij. Of sorry: de yuccies (young urban creatieves) natuurlijk. De hipsters blijken alweer passé. De mannen met baarden dan. De snor blijft nog even hot.

Vader en zoon. Foto Rim

Vaderdag
Logisch dat de mensen achter de jaarlijkse actie Movember ook gretig op Vaderdag inhaken. Vanwege het kweken van al die ‘grandioze snorren’, vooral in het verleden. Voor de duidelijkheid: de Movember Foundation zet zich wereldwijd in met bewustwordende en fondsenwerving om de gezondheid van de man onder de aandacht te brengen. Hun bekendste actie vindt in Movember (voorheen november) plaats als de Foundation mannen over de hele wereld uitdaagt om een maand lang en ter sponsoring voor het goede doel hun snor te laten staan.

Helden
Maar goed, inmiddels is dus ook vaderdag als campagnegebied ‘geconfisceerd’. HANK is voor. Ook vanwege de bij deze campagne behorende tekst die natuurlijk uit het hart is gegrepen. Zeker voor een HANK. ‘Onze vaders kennen ons al vanaf dat we klein waren,’ staat er. ‘Ze staan altijd voor ons klaar met hulp en advies, en brengen ons het schaamrood op de kaken met hun rare fratsen op de dansvloer. Ze leren ons hoe we moeten dromen, fietsen en afwassen. Soms zijn de vaders in ons leven niet eens écht vader, maar gewoon helden die er altijd voor ons zijn, ook als we flink uit de band zijn gesprongen.’

Jan en Michael BoeropVoorbeelden
Een prachtactie. Onze vaders zijn en blijven onze inspiratie. Voorbeelden. En het allerbelangrijkste, stelt de Foundation. ‘Ze willen dat wij een gelukkiger, gezonder en langer leven hebben.’

Social
Vandaar dat er rond deze tijd allerlei soorten vaders in het zonnetje zet, ook zonder snor. ‘Voor hun inzet om het gezicht van de gezondheid van de man te veranderen,’ zo wordt er benadrukt. Om onze ouweheren daarvoor en voor al die andere dingen te bedanken, kun je meedoen. Deel  je herinneringen aan en foto’s van je vader met de tag #mydadsmoustache. Ook jij en je pa kunnen daar straks tussen staan op Facebook of Instagram.

Vader van Marieke, schiet raak. Foto MariekeInsturen?
Zoals ze bij Movember zeggen: ‘Op je gezondheid, pa. En op een gelukkiger, gezonder en langer leven voor alle mannen.’

Insturen naar de Website van HANK mag trouwens ook nog steeds, ook met afbeeldingen van vaders zonder gezichtsbeharing. Voor HANK zijn natuurlijk alle vaders gelijk…
Vader Willem en zoon Marcel FOTO WILLEM

 
avatar

Over


Rim Voorhaar - voormalig fly on the wall bij Het Parool en Sportweek en mede-initiatiefnemer van het multimedium hockey.nl – werd geboren in Bussum (1969), is vader van Ko (08-09-10) en de 'founding father' achter de ‘beweging’ HANK. Zijn credo: mannen praten wel... Rim droomt over de Wielerronde van de Orteliusstraat in De Baarsjes (Amsterdam) en een kortebaandraverij in de Jan Evertsenstraat...

 
 

GERELATEERDE BERICHTEN


 

 

REAGEREN & DELEN


 

Rare jongens die stereotypes

Helaas is de site van NRC Q vanaf vandaag 31 mei 2016 opgeheven. Jammer. Toen ik gister voor een laatste keer grasduinde door de artikelen bleef ik steken bij een artikel over het benadrukken van vrouwelijke stereotypes in reclames. De verslaggever uitte haar twijfels over het feit dat vrouwen nog steeds op die manier geportretteerd worden, maar hetzelfde geldt dan natuurlijk ook voor mannen. Toch?!

Meer

Bye bye baard

Heb jij weer. Moet die hipsterbaard - waar je al een paar jaar zorgvuldig en met liefde aan hebt gewerkt om 'm precies te krijgen zoals je wilde - er ineens af.

Meer

Bouw mee aan Rock City

Sinds hij tien jaar geleden van Amsterdam naar Groningen verhuisde, laaft Igor Wijnker - prominent lid van HANK - zich aan de rijke popscene in deze eigenzinnige stad. Hij leerde er bijzondere mensen en plekken kennen die echt moeten worden vastgelegd. Nu het nog kan. Bouw mee aan Rock City.

Meer

Dansplaten volgens DJ Docherty

Ben je op zoek naar songs waarop iedereen los gaat op de dansvloer? Struin dan mee in de Thé Dansant Top-33 die voormalig hockey-international Laurence Docherty ooit samenstelde. Met deze songs (inclusief intro van Docherty) krijg je zelfs het dufste feestje aan de praat.

Meer

Er is een Amsterdammer dood gegaan

Zijn naam was Theo Schoumans. Hij werd op 6 juli 1921 geboren. Als vierjarige belandde hij voor het eerst in de Orteliusstraat in Amsterdam West waar hij tot zijn overlijden woonde. Maar tijdens de viering van Nationale Burendag keert ‘Theo’ terug. Een ode aan de oude wijkbewoner.

Meer

Playing For Change Day

Vandaag is het superfunkdag, las ik ergens. Dan denk ik direct aan Playing For Change. Een internationale beweging die muziek gebruikt om ons wereldwijd met elkaar te verbinden. Beweeg ook mee op 19 september tijdens Playing For Change Day.

Meer