5 Vragen aan...

....eigenlijk wilde ik een roman schrijven...

3ANHw5RDIHsXdVPghidMV0UTEMwWzP-q7nFvuu0-M7E,bvUPt5II85ue7rwjOym0Tipss4aNNNupppU92c8EH88

5 VRAGEN AAN… FRANK LE BONNET


1 WIE is FRANK?


Frank le Bonnet is columnist, onverdienstelijk gitarist maar bovenal analoog. Geboren te Voorhout, vele opleidingen gestart en niet afgemaakt, heeft een voorliefde voor de pure dingen des levens. Onlangs lanceerde hij zijn eerste echte boek: ‘Zou jij jezelf aannemen?’ Tijd om hem eens prettig aan de tand te voelen.


2 WAAROM 
schreef je dit boek Frank?


‘In alle eerlijkheid wilde ik eigenlijk een roman schrijven. Nu heb ik daar gewoon te tijd niet voor en door mijn columns onder andere bij Intermediair kwam ik op het idee om een sollicitatiehandboek te schrijven. Maar dan geen stoffig studieboek dat je moeder had kunnen schrijven. Maar direct, confronterend en met een knipoog. Gewoon lekker Freek. Ik heb 10 jaar in de recruitment gewerkt. In die 10 jaar heb ik honderden sollicitanten gezien die probeerden werkgevers te verleiden tot een dienstverband. Het overgrote deel van deze verleidingen ging hopeloos de mist in. Al die flaters, al die succesverhalen en alles wat daar tussen hing heb ik in dit boek gestopt. Dit zorgt voor de meest idiote voorbeelden of juist inspirerende verhalen. Dit maakt het boek echt. En leuk. En Freek


3 WAAR 
haal jij je inspiratie vandaan?


De inspiratie voor het schrijven haal ik uit alles in het leven. Ooit zat ik met auteur Barry Smit aan tafel en die leerde mij om me heen kijken. In iedereen zit een verhaal, waarom doen ze wat ze doen, waar gaan ze naartoe, hoe komt het dat ze daar naartoe gaan? Je kan het verhaal zo gek, spannend of saai maken als je zelf wilt. Zo kijk ik ook naar mijn eigen leven. Of het nu gaat om de relatie met mijn vriendin, met mijn maten in de kroeg, de dagen dat ik op kantoor zit of hoe ik met verwondering over het internet surf of door Amsterdam fiets. Overal zit een verhaal in, juist in de kleinste dingen. 


4 WAAROM 
komt Frank le Bonnet UIT DE KAST?


Frank was heel veilig. Lekker schrijven over van alles en nog wat. Niemand weet dat jij het bent. Maar nu ben ik er stiekem wel klaar mee. Ze nemen me maar zoals ik ben. Anders niet, pech. 

5 HOE HANK is Freek eigenlijk?


HANK staat voor mij voor echte kerels die genieten van de pure dingen in het leven. En dan is Freek heel erg HANK. Ik schrijf met een vulpen, luister naar vinyl en drink filterkoffie. Stiekem ben ik een ongelofelijke kut hipster. Als ik baardgroei zou hebben dan liep ik zeker met baard. En een knot. Ik ben hopeloos romantisch ouderwets en daar ben ik best een beetje trots op. HANK is ook Cover_Freek_voorkantvoor echte kerels. Een beetje Maxim Hartman. Ik mag dat wel. Ik weiger ook zittend te plassen, uit principe. Echte kerels doen dingen omdat ze het doen. Daar moet je niet moeilijk over gaan zitten doen. Het is gewoon zoals het is. 

Meer lezen van Freek?

Intermediair

nsmbl
avatar

Over


Als kind begonnen met een eigen, getypte krant. De liefde voor letters, papier en fotografie was al vroeg aanwezig. Dat werd uiteindelijk ook werk: Viva, Nieuwe Revu, Avenue, Margriet, AmroFacet, TeleVizier, Cosmopolitan, Midi, hockey.nl en Helden Magazine. Actief op Twitter als @Lobstertje.


 

REAGEREN & DELEN


 

Rare jongens die stereotypes

Helaas is de site van NRC Q vanaf vandaag 31 mei 2016 opgeheven. Jammer. Toen ik gister voor een laatste keer grasduinde door de artikelen bleef ik steken bij een artikel over het benadrukken van vrouwelijke stereotypes in reclames. De verslaggever uitte haar twijfels over het feit dat vrouwen nog steeds op die manier geportretteerd worden, maar hetzelfde geldt dan natuurlijk ook voor mannen. Toch?!

Meer

Bye bye baard

Heb jij weer. Moet die hipsterbaard - waar je al een paar jaar zorgvuldig en met liefde aan hebt gewerkt om 'm precies te krijgen zoals je wilde - er ineens af.

Meer

Bouw mee aan Rock City

Sinds hij tien jaar geleden van Amsterdam naar Groningen verhuisde, laaft Igor Wijnker - prominent lid van HANK - zich aan de rijke popscene in deze eigenzinnige stad. Hij leerde er bijzondere mensen en plekken kennen die echt moeten worden vastgelegd. Nu het nog kan. Bouw mee aan Rock City.

Meer

Dansplaten volgens DJ Docherty

Ben je op zoek naar songs waarop iedereen los gaat op de dansvloer? Struin dan mee in de Thé Dansant Top-33 die voormalig hockey-international Laurence Docherty ooit samenstelde. Met deze songs (inclusief intro van Docherty) krijg je zelfs het dufste feestje aan de praat.

Meer

Er is een Amsterdammer dood gegaan

Zijn naam was Theo Schoumans. Hij werd op 6 juli 1921 geboren. Als vierjarige belandde hij voor het eerst in de Orteliusstraat in Amsterdam West waar hij tot zijn overlijden woonde. Maar tijdens de viering van Nationale Burendag keert ‘Theo’ terug. Een ode aan de oude wijkbewoner.

Meer

Playing For Change Day

Vandaag is het superfunkdag, las ik ergens. Dan denk ik direct aan Playing For Change. Een internationale beweging die muziek gebruikt om ons wereldwijd met elkaar te verbinden. Beweeg ook mee op 19 september tijdens Playing For Change Day.

Meer