Gegrepen door het Star Wars-virus

Net als André van Duin had Rens Muller nog nooit een Star Wars-film gezien. Beiden waren op de première in Amsterdam. En net als de oude komiek begreep Muller niets van de film, maar was hij wel erg onder de indruk.


harrisonford [2364925]Copyright foto’s: Lucasfilm/ Disney

Nummer een
Het openingsweekend van Star Wars: The Force Awakens heeft wereldwijd records aan de kassa verbroken, lees ik in mijn ochtendkrant. Avatar van James Cameron, de nummer een op de ranglijst aller tijden qua bezoekersrecords, zou wel eens van de toppositie kunnen worden gestoten, meldt mijn krant verder. Ik begrijp het inmiddels.

The Force Awakens
Ik had nog nooit een Star Wars-film gezien, maar ben na het zien van The Force Awakens verkocht. Net als André van Duin. Samen met z’n vriend was hij bij de première geweest in Amsterdam. Daar was ik ook. In Het Parool de volgende dag liet Van Duin het volgende optekenen: ‘Ik had nog nooit een Star Wars-film gezien. Heb er niets van begrepen, maar het was wel heel mooi.’

poster [2364926]Virus
Precies datzelfde gevoel had ik. Wat was dit imponerend. Wat was dit mooi. Je hoeft helemaal niets van het verhaal te begrijpen om gegrepen te worden door het Star Wars-virus. De bizarre creaturen, de exploderende planeten, de kruisende lichtzwaarden, de zwart gemaskerde slechteriken, het is allemaal even indrukwekkend.

Nitwit
De film is weliswaar doorspekt met kleine en grote verwijzingen naar eerdere delen, maar dat hindert een Star Wars-nitwit zoals ik helemaal niet. Het meest succesvolle ruimteavontuur aller tijden houdt je voortdurend in de greep met oogverblindend spektakel.

gadget [2364924]Mijn zoon
Het is een visueel ruimtesprookje dat de humor gelukkig niet schuwt. Vooral Harrison Ford is op dreef. Ik kijk uit naar de in 2017 en 2019 geplande vervolgen. En dan neem ik mijn zoon mee. Die heeft ook nog nooit een Star Wars-film gezien.

 
avatar

Over


Rens Muller (1968). Had lang de droom profvoetballer te worden. Belandde in de journalistiek. Is nu baas van zijn eigen tekstbureau. Voetbalde samen met Ronald Koeman. Fries. Trotse vader van Melle en Silke. @RensMuller @rensmuller

 
 

GERELATEERDE BERICHTEN


 

 

REAGEREN & DELEN


 

Rare jongens die stereotypes

Helaas is de site van NRC Q vanaf vandaag 31 mei 2016 opgeheven. Jammer. Toen ik gister voor een laatste keer grasduinde door de artikelen bleef ik steken bij een artikel over het benadrukken van vrouwelijke stereotypes in reclames. De verslaggever uitte haar twijfels over het feit dat vrouwen nog steeds op die manier geportretteerd worden, maar hetzelfde geldt dan natuurlijk ook voor mannen. Toch?!

Meer

Bye bye baard

Heb jij weer. Moet die hipsterbaard - waar je al een paar jaar zorgvuldig en met liefde aan hebt gewerkt om 'm precies te krijgen zoals je wilde - er ineens af.

Meer

Bouw mee aan Rock City

Sinds hij tien jaar geleden van Amsterdam naar Groningen verhuisde, laaft Igor Wijnker - prominent lid van HANK - zich aan de rijke popscene in deze eigenzinnige stad. Hij leerde er bijzondere mensen en plekken kennen die echt moeten worden vastgelegd. Nu het nog kan. Bouw mee aan Rock City.

Meer

Dansplaten volgens DJ Docherty

Ben je op zoek naar songs waarop iedereen los gaat op de dansvloer? Struin dan mee in de Thé Dansant Top-33 die voormalig hockey-international Laurence Docherty ooit samenstelde. Met deze songs (inclusief intro van Docherty) krijg je zelfs het dufste feestje aan de praat.

Meer

Er is een Amsterdammer dood gegaan

Zijn naam was Theo Schoumans. Hij werd op 6 juli 1921 geboren. Als vierjarige belandde hij voor het eerst in de Orteliusstraat in Amsterdam West waar hij tot zijn overlijden woonde. Maar tijdens de viering van Nationale Burendag keert ‘Theo’ terug. Een ode aan de oude wijkbewoner.

Meer

Playing For Change Day

Vandaag is het superfunkdag, las ik ergens. Dan denk ik direct aan Playing For Change. Een internationale beweging die muziek gebruikt om ons wereldwijd met elkaar te verbinden. Beweeg ook mee op 19 september tijdens Playing For Change Day.

Meer