Educatieve apps voor kinderen

De top-15

Nederlandse peuters maken massaal gebruik van tablets en smartphones. De helft van de kinderen van 3 jaar en ouder speelt regelmatig spelletjes op de mobiele apparaten van hun ouders. De beste educatieve apps voor deze jonge kinderen.

Jokie_App

Jokie App van de Efteling1. Bobo Woorden (iOS – €1,79) – Woordjes leren met behulp van simpele spelletjes.

2. iBaby Buttons (iOS – €1,59) – ‘De koe zegt boe,’ maar dan voor de iPad.

3. Didakto Klokkijken (iOS – €1,79) – Zes leuke oefeningen om klok te leren kijken.

4. InsomniApp (iOS – €0,89) – Schaapjes tellen in het Engels. Speciaal voor tweetalig onderwijs.

5. De Kleine Piraat (iOS / Android – €3,59) – Digitaal voorleesboek met plaatjes.

6. Bobo Getallen (iOS) – €1,79) – Leren tellen met behulp van simpele spelletjes.

7. Bino (iOS – €0,89) – Verstoppertje spelen op de iPad. Goed voor de fijne motoriek.

8. Dikkie Durf (iOS / Android – €2,69) – Puzzelen, ontdekken en tegelijkertijd woordjes leren.

9. Bobo Vormen en Kleuren (iOS – €1,79) – Alles leren over kleuren en vormen.

10. Ik Spreek Taal (iOS – €3,59) – Leert peuters nieuwe woordjes en de juiste uitspraak ervan.

11. Jokie (iOS / Android – €2,69) – De wereld ontdekken met behulp van kleine spelletjes, zoals het bakken van een eigen pizza, het verzorgen van een hondje en het helpen op een boerderij.

12. LetterSchool (iOS – €2,69) – De ideale app om letters te leren schrijven.

13. Kids Swoop (iOS – €0,89) – Al spelenderwijs de geluiden uit het dierenrijk leren.

14. Zoek het schaapje (iOS – €0,89) – Een actieve app die verstoppertje spelen weer leuk maakt.

15. Juf Jannie (iOS / Android– €1,79) – Een hele reeks apps waarmee kinderen woordjes kunnen leren en puzzels leren oplossen.

 
avatar

Over


Nick, journalist en auteur. Geef me een pen en papier en ik schrijf. Geen papier bij de hand? Dan schrijf ik wel op tafel. Of op de bank, wat ik schijnbaar toen ik jong was de beste plek. vond. Volgens mijn moeder tenminste.

 
 

GERELATEERDE BERICHTEN


 

 

REAGEREN & DELEN


 

Rare jongens die stereotypes

Helaas is de site van NRC Q vanaf vandaag 31 mei 2016 opgeheven. Jammer. Toen ik gister voor een laatste keer grasduinde door de artikelen bleef ik steken bij een artikel over het benadrukken van vrouwelijke stereotypes in reclames. De verslaggever uitte haar twijfels over het feit dat vrouwen nog steeds op die manier geportretteerd worden, maar hetzelfde geldt dan natuurlijk ook voor mannen. Toch?!

Meer

Bye bye baard

Heb jij weer. Moet die hipsterbaard - waar je al een paar jaar zorgvuldig en met liefde aan hebt gewerkt om 'm precies te krijgen zoals je wilde - er ineens af.

Meer

Bouw mee aan Rock City

Sinds hij tien jaar geleden van Amsterdam naar Groningen verhuisde, laaft Igor Wijnker - prominent lid van HANK - zich aan de rijke popscene in deze eigenzinnige stad. Hij leerde er bijzondere mensen en plekken kennen die echt moeten worden vastgelegd. Nu het nog kan. Bouw mee aan Rock City.

Meer

Dansplaten volgens DJ Docherty

Ben je op zoek naar songs waarop iedereen los gaat op de dansvloer? Struin dan mee in de Thé Dansant Top-33 die voormalig hockey-international Laurence Docherty ooit samenstelde. Met deze songs (inclusief intro van Docherty) krijg je zelfs het dufste feestje aan de praat.

Meer

Er is een Amsterdammer dood gegaan

Zijn naam was Theo Schoumans. Hij werd op 6 juli 1921 geboren. Als vierjarige belandde hij voor het eerst in de Orteliusstraat in Amsterdam West waar hij tot zijn overlijden woonde. Maar tijdens de viering van Nationale Burendag keert ‘Theo’ terug. Een ode aan de oude wijkbewoner.

Meer

Playing For Change Day

Vandaag is het superfunkdag, las ik ergens. Dan denk ik direct aan Playing For Change. Een internationale beweging die muziek gebruikt om ons wereldwijd met elkaar te verbinden. Beweeg ook mee op 19 september tijdens Playing For Change Day.

Meer